EVALUARE Zugrav - ipsosar - tapetar - vopsitor (Cod N.C. 7141.2.1)

Tipul programului: Evaluare
Denumire: Zugrav - ipsosar - tapetar - vopsitor
Finalitate: certificat competente profesionale
Durata maxim 5 zile
Conditii de acces: Se pot înscrie la evaluare toate persoanele care au absolvit invatamantul gimnazial obligatoriu.

Centrul de Evaluare si Certificare Competente Profesionale al Fundatiei EuroAcademia este autorizat sa organizeze procese de evaluare si sa certifice competente profesionale obtinute prin alte cai decat cele formale.


In urma acestui proces fiecare candidat obtine un certificat de competente profesionale care are aceeasi valoare ca un act de studii si care este recunoscut atat la nivel national cat si in UE.

Orice adult acumuleaza pe parcursul vietii cunostine si deprinderi teoretice si practice, prin experienta la locul de munca, autoinstruire sau orice modalitate de relationare cu societatea fiind astfel vorba despre competente dobandite altfel decat prin intermediul scolii sau al unor cursuri in cadrul institutiilor autorizate.

Etapa 1:

Inscrierea in procesul de evaluare si certificare competente profesionale:
Cererea de inscriere;
Acte necesare: copie BI/CI, copie certificat nastere, acte de studii, adeverinta medicala


Etapa 2:

Consilierea candidatului pentru procesul de evaluare;


Etapa 3:

Organizarea procesului de evaluare;


Etapa 4:

Evaluarea candidatului.

Instrumente de evaluare: teste scrise, intrebari orale, fise de observare candidat, simulari activitati specifice, rapoarte si recomandari din partea altor persoane, portofoliu de lucrari.

Colectarea dovezilor de competenta:
Răspunsurile corecte la testul scris sau intrebările orale, produsul realizat in cadrul unui proiect sau in timpul activităţilor de muncă, un serviciu furnizat la nivelul calitativ aşteptat, sunt toate dovezi de competenţă.


Etapa 5:

Luarea deciziei privind competentele candidatului:

Analizarea dovezilor, luarea deciziei privind competenţa si eliberarea certificatului de competenţă


*Documente necesare: copie BI/CI; certificat nastere; copie ultima diploma absolvita (adeverinta).
**Evaluarile se pot organiza in: Buzau (Str. Hangarului nr 8, etaj 3, intre Dragaica si Rompetrol, vis a vis de fostul ACR);
si prin corespondenta/contract in toata tara;

Adresa de corespondenta (documente scanate pe e-mail/fax ) : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. / Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. / Fax: 0372/872190

Taxa de evaluare se achita in contul RO09RZBR0000060010653838 deschis la banca Raiffeisen. (pentru persoane fizice se va mentiona „taxa evaluare” si „numele/prenumele” iar pentru persoanele juridice avem nevoie de datele de facturare)

DESCRIEREA OCUPAŢIEI :Zugrav , ipsosar , tapetar , vopsitor , este muncitorul în construcţii a cărui activitate se compune din realizarea finisajelor.
Definiţii:Lucrările de finisaj prin care se aplică pe suprafaţa elementelor de construcţie un strat subţire dintr-o suspensie de pigmenţi în apă se numesc zugrăveli.
Dacă stratul este alcătuit dintr-o suspensie de pigmenţi în ulei sau emulsii de liant în apă , lucrările de finisaj se numesc vopsitorii.
Finisarea suprafeţelor se poate face prin tapetare.Aceste lucrări se execută în scopul protejării hidrofuge , ignifuge şi anticorozive a suportului pe care se execută.
De asemeni , executarea zugrăvelilor , ipsosărilor , tapetărilor şi vopsitoriilor se face în scopul menţinerii suportului în condiţii de igienă şi pentru a crea aspect decorativ.

Relatii suplimentare:
Mob: 0724.367.305; 0731.355.428 ;
www.euroacademia.ro