Donatii si sponsorizari

Sponsorizari (pentru firme)

O parte dintre proiectele derulate de Fundatia Euroacademia beneficiaza de sprijin financiar din partea unor firme din Romania. Apreciem foarte mult implicarea lor sociala! Si firma dumneavoastra poate sa ajute edecatia.

Cine poate sponsoriza?

Orice agent economic care are profit poate alege ca o parte din impozitul pe profit datorat Statului sa fie directionat catre un ONG.

Cat de mare este suma care poate fi dedusa?

20% din impozitul datorat Statului, in limita a3% din cifra de afacere a firmei.

Care este baza legala?

Extras Codul Fiscal-Cap III, Art. 31: (4) "Contibuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor legii privind sponsorizarea si legii bibliotecilo, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii: a)sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri; b) nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Ce trebuie sa faceti?

Procedura de sponsorizare este foarte simpla. Totul se rezuma la incheierea unui contract de sponsorizare intre firma si Fundatia EuroAcademia, in baza caruia banii pot fi depusi din imozitul pe profit. Dupa virarea banilor, puteti primi un raport legat de felul in care s-au folosit acesti bani si cu ce rezultate.

 

Donatii (pentru persoane fizice)

Cum puteti dona?

  •  contactandu-ne la sediul nostru, unde veti primi chitanta in schimbul sumei donate;
  •  prin virament bancar in contul Fundatiei EuroAcademia, purtand mentiunea "donatie" contul nr. RO09RZBR0000060010653838 (lei) , deschis la Banca Raiffeisen.