Instruire notiuni fundamentale de igiena

Modulul

Pret

Taxa examinare

M1. Servicii de productie, depozitare, transport si comercializare a alimentelor; inclusiv alimentatie publica si a colectivitatilor.

100 lei

30 lei

M2. Servicii de curatenie in unitati de asistenta medicala, colectivitati de copii si tineri, unitati de cazare (hoteluri, moteluri, cabane etc.)

120 lei

30 lei

M3. Productia si distributia apei potabile si productia apei imbuteliate.

100 lei

30 lei

M4. Servici de ingrijire corporala (cosmetic, frizerie, coafura, manichiura, pedichiura, masaj etc.)

120 lei

30 lei

M5. Servicii de tip dezinsectie, dezinfectie, deratizare.

100 lei

30 lei

Categoriile de persoane carora li se adreseaza acest curs, sunt urmatoarele:
• tuturor categoriilor de lucratori din industria alimentara, inclusiv pentru cei care comercializeaza si transporta produse din industria alimentara (alimentatie publica si a colectivitatilor - toate nivelele).
• persoanelor din serviciile de curatenie din unitatile de asistenta medicala, a colectivitatilor de copii si tineri, unitati de cazare hoteluri, moteluri, cabane, etc.
• persoanelor din productia si distributia apei potabile, inclusiv a apei potabile imbuteliate.
• persoanelor din cadrul serviciilor de ingrijire corporala (coafor, frizerie, manichiura pedichiura, cosmetica, masaj, etc.).
• persoanelor din cadrul serviciilor de tip dezinfectie, dezinsectie, deratizare

Prezenta la examenul pentru obtinerea certificatului care atesta instruirea privind notiunile fundamentale de igiena este obligatorie, iar in cazul persoanelor care nu se prezinta, acestea vor trebui sa achite o taxa de reprogramare de 50 lei.
In cazul solicitarilor din partea societatilor comerciale se poate incheia un contract de prestari servicii si acestea pot beneficia de reduceri in cazul in care instruirea este destinata mai multor angajati din cadrul aceleiasi societati.

Conform ordinului 1225/5031/2003, Capitolul 3, art. 14, ali. 3, dupa absolvire cursantul primeste un Certificat de absolvire care este VALABIL 3 ANI de la data emiterii.

Legislatie

1. Ordinul M.S.nr.1225/2003 cu modificări ulterioare privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă
2. ORDIN nr.232/4.034 din 2004 al ministrului sănătăţii şi al ministrului educaţiei şi cercetării privind modificarea şi completarea Metodologiei pentru organizarea şi certificarea instruirii profesionale a personalului privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă, aprobată prin Ordinul ministrului sănătăţii şi al ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului nr. 1.225/5.031/2003
3. Ordinul M.S.nr.1955/11995 pentru aprobarea Normelor de igienă privind unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor.
4. Ordin M.S nr.976/1998 pentru aprobarea Normelor de Igienă privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea

aviz igiena