EVALUARE Dulgher – tâmplar – parchetar (Cod N.C. 7124.2.1)

Tipul programului: Evaluare
Denumire: Dulgher – tâmplar – parchetar
Finalitate: certificat competente profesionale
Durata maxim 5 zile
Conditii de acces: Se pot înscrie la evaluare toate persoanele care au absolvit invatamantul gimnazial obligatoriu.

Centrul de Evaluare si Certificare Competente Profesionale al Fundatiei EuroAcademia este autorizat sa organizeze procese de evaluare si sa certifice competente profesionale obtinute prin alte cai decat cele formale.


In urma acestui proces fiecare candidat obtine un certificat de competente profesionale care are aceeasi valoare ca un act de studii si care este recunoscut atat la nivel national cat si in UE.

Orice adult acumuleaza pe parcursul vietii cunostine si deprinderi teoretice si practice, prin experienta la locul de munca, autoinstruire sau orice modalitate de relationare cu societatea fiind astfel vorba despre competente dobandite altfel decat prin intermediul scolii sau al unor cursuri in cadrul institutiilor autorizate.

Etapa 1:

Inscrierea in procesul de evaluare si certificare competente profesionale:
Cererea de inscriere;
Acte necesare: copie BI/CI, copie certificat nastere, acte de studii, adeverinta medicala


Etapa 2:

Consilierea candidatului pentru procesul de evaluare;


Etapa 3:

Organizarea procesului de evaluare;


Etapa 4:

Evaluarea candidatului.

Instrumente de evaluare: teste scrise, intrebari orale, fise de observare candidat, simulari activitati specifice, rapoarte si recomandari din partea altor persoane, portofoliu de lucrari.

Colectarea dovezilor de competenta:
Răspunsurile corecte la testul scris sau intrebările orale, produsul realizat in cadrul unui proiect sau in timpul activităţilor de muncă, un serviciu furnizat la nivelul calitativ aşteptat, sunt toate dovezi de competenţă.


Etapa 5:

Luarea deciziei privind competentele candidatului:

Analizarea dovezilor, luarea deciziei privind competenţa si eliberarea certificatului de competenţă


*Documente necesare: copie BI/CI; certificat nastere; copie ultima diploma absolvita (adeverinta).
**Evaluarile se pot organiza in: Buzau (Str. Hangarului nr 8, etaj 3, intre Dragaica si Rompetrol, vis a vis de fostul ACR);
si prin corespondenta/contract in toata tara;

Adresa de corespondenta (documente scanate pe e-mail/fax ) : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. / Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. / Fax: 0372/872190

Taxa de evaluare se achita in contul RO09RZBR0000060010653838 deschis la banca Raiffeisen. (pentru persoane fizice se va mentiona „taxa evaluare” si „numele/prenumele” iar pentru persoanele juridice avem nevoie de datele de facturare)

DESCRIEREA OCUPAŢIEI :Dulgher, tâmplar, parchetar este muncitorul din construcţii montaj a cărui activitate se compune din: executarea schelelor necesare lucrului la înălţime pentru lucrările de zidărie şi finisaje la interior şi exterior , executarea cofrajelor pentru diferite elemente de rezistenţă ale construcţiilor(fundaţii,stâlpi,grinzi,planşee,scări,pereţi) din beton armat monolit , montarea elementelor prefabricate care alcătuiesc structura de rezistenţă a clădirilor etajate , montarea pardoselilor din lemn(duşumele de scândură,parchet de diferite esenţe,fag,stejar,foi de parchet laminat) executarea acoperişurilor tip şarpantă,încadrarea şi ajustarea tâmplăriei.
În principal dulgherul, tâmplar, parchetar are de efectuat următoarele activităţi:
- citeşte şi interpretează planurile de execuţie şi cele de detaliu pentru executarea lucrărilor în conformitte cu proiectul de execuţie.
- efectuează calcule m atematice simple de apreciere a necesarului de materiale pentru executarea lucrărilor de dulgherie/tâmplărie.
- măsoară şi trasază amplasamentul lucrărilor de dulgherie/tâmplărie în conformitate cu proiectul de execuţie şi normativele în vigoare.
- organizează şi curăţă propriul loc de muncă în vederea desfăşurării activităţii de dulgherie/tâmplărie.
- verifică calitatea lucrărilor de dulgherie/tâmplărie în conformitate cu proiectul de execuţie şi normativele în vigoare , remediază defecţiunile apărute astfel încât lucrările executate să corespundă cu proiectul de execuţie şi normativele în vogoare.

Relatii suplimentare:
Mob: 0724.367.305; 0731.355.428 ;
www.euroacademia.ro